Hasopor skumglas logotyp black

Användningsområde

Mullbänk / Torpargrund

Perfekt i grundlösningar

Hasopor skumglas tekniska egenskaper passar perfekt som lättfyllnadsmaterial / isolering i olika typer av grundlösningar så som mullbänk, krypgrund och torpargrund för att nämna några.

Mullbänk
Mullbänkar – Ersätt organiskt material med skumglas, få en torr, varm och väldränerad grund. Golvuppbyggnad enligt golvleverantörens anvisningar och förslag.

En grund ska vara torr, fri från organiska material och isolerande. Skumglaset har ett högt isolervärde, är oorganiskt och dessutom kapillärbrytande. Allt man önskar för en torr, varm och väldränerad grund.  Dessutom trivs inte smådjur, så som gnagare, bland skumglaset då det i princip är omöjligt för dem att bygga gångar.

Skumglas är 99,8% cirkulärt, framställt av återvunnet glas och tillverkat med förnyelsebar energi. Det förpackningsglas som hushållen returnerar och glasåtervinningen inte kan ta hand om använder vi som basprodukt i vår produktion och tillverkar det mest hållbara alternativet sett till Co2-utsläpp, när det gäller lättfyllnad.

Applicering av Hasopor skumglas i mullbänk

Se till att grunden är helt fri från organiska material. Om terrassbotten är av finkornigt material så som lera, fillermaterial eller liknande rekommenderar vi en geoduk som materialavskiljare mellan terrassbotten och skumglas. Fyll sedan grunden med Hasopor skumglas. Då den kapillära stighöjden är 120 mm bör lager om minst det dubbla + 15-20% läggas, vi rekommenderar minst 30 cm. Skumglaset levereras antingen i säckar om 1,5 m3 alternativt i bulkform för projekt som överstiger 40m3. Beakta att Hasopor skumglas kompakteras med ca. 15-20% vid packning och hantering på arbetsplats. När skumglaset är utplacerat i önskat utrymme räcker det att gå på materialet för paketering, alternativt köra med en liten vibropadda över skumglaset. Sedan är grunden klar och du kan fortsätta med önskat materialval ovanpå en hållbar, åldersbeständig och torr grund!

Andra användningsområden inom bygg