Hasopor skumglas logotyp black

Hasopor är med och förstärker Göta kanal

I januari inleddes projektet Göta kanal 2.0, det största renoveringsarbetet på Göta kanal sen invigningen 1832. Arbetet sker i etapper och beräknas pågå i fem år.

Första etappen med en ny kanalbank mellan Tegelbruket och Mem innebär en svår geoteknisk utmaning – där skumglas från Hasopor valdes som lättfyllnadsmaterial i projektet. Befintlig kanalbank schaktas bort, därefter byggs en ny kanalbank upp med en kärna av skumglas.

– Vi är väldigt glada över att projektet äntligen kan komma igång eftersom det varit ett bekymmer i många år. Lättfyllning är en ny metod för oss på Göta kanal men vi ser det som en bra och hållbar lösning eftersom vikten är av vital betydelse, säger Roger Alsäter, VD för Göta kanalbolag AB.

Läs mer om projektet på vår webbplats

Läs mer om projektet hos Göta kanal

Här finns mer information om Göta kanal 2.0

31. januari 2018