Hasopor skumglas logotyp black

Hasopor kollar vad som händer i Stockholmsregionen

Vi gjorde ett nedslag hos vår representant i Stockholm, John Namiotko, ansvarig för teknisk försäljning på Hasopor i Stockholm och Mälardalen för att känna av vad som händer hos honom.

Vad säger marknaden i Stockholm om skumglas från Hasopor?

– Jag upplever att kunderna överlag ser väldigt positivt på skumglaset som produkt för både dem som har arbetat med skumglas i flera projekt och förstagångsanvändare, samtidigt är det långt ifrån alla som har hunnit bekanta sig med Hasopor skumglas.

Att arbeta med skumglas praktiskt sett är att likna traditionellt krossmaterial, med hög rasvinkel och få överfarter, vid kompaktering av skumglaset så får man en stabil och tryckhållfast arbetsyta. Den rationella framdriften utgör många gånger tidsbesparing i form av resurser. Därtill att skumglaset är det mest miljövänliga lättfyllnadsmaterialet på marknaden med betydligt mindre miljöpåverkan än andra lättfyllnadsmaterial. Med återvunnet förpackningsglas som råvara så får vi cirkulärekonomi i detta.

Jag brukar säga till kunderna att Hasopor skumglas är som ett Kinderägg proppat med goda egenskaper och vi ska se oss alla som samhällsbyggare där vi alla måste bidra till en mer hållbar nutid och framtid för kommande generationer.

Nämn några projekt som Hasopor har levererat till i regionen sista tiden?

– Det är en hel del projekt som är igång i olika omfattningar, stora som små projekt från Stockholms stadskärna till kranskommunerna. Ett axplock av dessa som vi levererar till eller har levererat till är följande.

-Förbifart Stockholm

-Slussen

-Rotebroleden

-Norrtälje hamn

-Hagastaden

-Åkersberga station

Hur ser byggkonjunkturen ut i och omkring Stockholm?

– Byggkonjunkturen har de senaste åren haft en uppåtgående kurva. Stockholm är en av Europas snabbast växande städer och 2020 beräknas staden nå 1 miljon invånare, inte medräknat stor-Stockholm. Möjligtvis att byggkonjunkturen kommer plana ut något, men sett och hört till våra kunder och de stora satsningar på infrastrukturella projekt ihop med bland annat nya stadsdelar som byggs så kommer nog sysselsättningsgraden fortsatt vara hög framöver.

4. september 2018