Hasopor skumglas logotyp black

Villa Circuitus vinner pris

Villa Circuitus Foto Tommy Durath

Villa Circuitus belönades nyligen med Växjö kommuns byggnadpris. Det uppmärksammade huset har både unik design, står för maximal energieffektivitet och är certifierat enligt den höga internationella passivhusstandarden.

Huset är projekterat och byggt med sunda material, bland annat en  skumglasgrundläggning från Hasopor.

– För oss har projektet varit tekniskt utmanande och spännande att både delta i samt följa. Inte minst med tanke på att grundläggningen krävde nytänkande och helt är utförd utan betong. Vi kommer naturligtvis att följa projektet, med särskild tonvikt på byggnadens energiförbrukning säger Anders Turesson marknadsansvarig hos Hasopor.

Växjö kommuns nominering:

Villa Circuitus är ett passivhus i rund form som ger optimala lösningar på energieffektivitet. Byggnaden känns som en blandning av nytt och gammalt, med en modernistisk touch i en samtida karaktär. Här finns medvetna val när det gäller placering och ljusinsläpp liksom val av material. Sunda material används genomgående utifrån internationella krav på passivhus. Fönsterpartierna och den tillhörande panelen skapar andrum i det cirkulära flödet och snarare förstärker det runda formspråket än att slå sönder det. Den utmanande färgsättningen skapar en stark identitet och profil. Huset är en snackis, alla har en åsikt om det. Bara det är en kvalitet i sig.

Läs mer om projektet.

7. november 2016