Hasopor skumglas logotyp black
Hasopor i bulk

Hållbara transporter för Hasopor

Nu rullar två av Hasopors egna lastbilar med skumglas på vägarna. Och det är svårt att missa dem!

Dessa två bilar är specialanpassade och lastar över 150 kubikmeter. Bilarna svarar för nästan en tredjedel av bolaget distribuerade volym.

Varje ekipage består av dragbil med släp, tre containrar med lastväxlare. Dragbilen kör in en container i taget för bakåttippning. Detta gör att vi kan komma nära med våra leveranser och jobba effektivt på begränsade ytor. Den genomsnittliga volymen är cirka 120 kubikmeter. En leverans från Hasopor är oftast mottagen och lossad på mindre än en halvtimma.

Cirkulära transporter

Utgångspunkten för våra lastbilar är Hammar, där Hasopor ligger. Våra grannar heter Svensk Glasåtervinning, som hanterar återvinningen av allt förpackningsglas i Sverige. Varje dag tar de emot cirka 700 ton glas. Våra lastbilar har i 95% av fallen med sig returglas tillbaka till Hammar och Svensk Glasåtervinning – vilket innebär att de nästan aldrig går tomma.

Läget i Hammar är också miljösmart, mitt i landets demografiska mittpunkt. Våra lastbilar når snabbt ut till projekt i Sveriges tillväxtområden.

Givetvis håller fordonen Euroklass 6 och förarna är ecodrive-utbildade.

16. mars 2020