Hasopor skumglas logotyp black

Hasopor är Årets Hållbara Företag 2023

På Framtidsdagen som arrangerades av Almi Mälardalen i Örebro i veckan som gick utsågs Hasopor till Årets Hållbara företag 2023.

Årets Hållbara Företag 2023
Årets Hållbara Företag 2023

Priset för Årets hållbara företag delas ut till ett företag inom Örebro Län som på ett aktivt sätt bidrar till en hållbar utveckling genom att integrera hållbarhetsfrågorna i företagets affärsstrategi. Företaget ska ta ett långsiktigt ansvar för den egna verksamhetens påverkan på branschen, samhället och ekosystemet.

Motivering från juryn

Hasopor AB har uppvisat mod och engagemang i att utmana status quo i en konservativ bransch. Företaget bedriver ett gediget hållbarhetsarbete där social-, miljömässig- och ekonomisk hållbarhet utgör kärnan i företagets affärsstrategi. Med tydligt hållbarhetsfokus och investeringar i modern teknologi har företaget lyckats ta fram en produkt som överträffar både funktionsmässigt och miljömässigt. Ett viktigt bidrag till att möjliggöra ett hållbart framtida samhällsbyggande. Det är med stor glädje vi utser Hasopor till vinnare av årets hållbara företag.

– Vi är oerhört glada och stolta över denna fina utmärkelsen i dessa dagar då hållbarhet i alla bemärkelser är något vi alla pratar om, jobbar med och fokuserar på, säger vår VD Daniel Ellison.

Samarbete ger stora besparingar

Sedan starten 2008 har vi besparat Askersunds kommun, Örebro län, Regionen, Sverige och Världen 350.000 ton deponier av avfall och omkring 175.000 ton CO2 utsläpp genom att med hjälp av våra kunder byta ut lättfyllnad av plast och lättklinker i Bygg- och Infrastruktur-branchen mot 99,8% cirkulärt skumglas. Skumglas har som de flesta av våra följare vet marknadens i särklass lägsta CO2 belastning (certifierad EPD).

Vi gör detta i samarbete med våra fantastiska samarbetspartners Bixia AB , Närkefrakt och Bertil Anderssons Åkeri, Sympower, DAZOQ AB, Svensk Glasåtervinning AB, Unik Resurs, Almi Mälardalen, Askersunds kommun, Zinkgruvan Mining AB och deras ReThink-program, Vattenfall, RISE Research Institutes of Sweden, Anna Andréasson, Johansson & Sobral Group och alla våra fantastiska kunder och ambassadörer av skumglas som gör detta möjligt.

Tack alla för ert fina samarbete! Ni har alla en del i denna utmärkelse!

20. november 2023